over ons

Hallo,

Wij zijn Hanna en Bryanne, twee meiden die houden van reizen, gezelschapsspellen en genieten met familie en vrienden. Dit is dan ook de reden geweest dat wij in 2017 begonnen aan onze opleiding sociaal werk. Bryanne werkt ondertussen al een aantal jaar in de gehandicapten zorg en Hanna werkt met jeugdigen die vastlopen in hun ontwikkeling. Tijdens onze stages en in ons werk, ontdekte wij dat er weinig inclusief speelgoed beschikbaar is. Toen wij de kans kregen om deze webshop over te nemen, was dit dan ook direct iets waar wij met enthousiasme aan zijn begonnen.

Het bijdragen aan een inclusieve samenleving vinden wij een belangrijk thema. Het is iets wat aansluit bij ons werk als sociaal werker. Dagelijks zien wij wat het voor kinderen, maar ook voor volwassenen kan betekenen als zij zich anders voelen. Sommige worden onzeker of ontwikkelen een laag zelfbeeld, waar anderen zelfs een identiteitscrisis kunnen ontwikkelen. Juist daarom vinden wij het ontzettend belangrijk dat ieder kind een pop kan vinden die op hem of haar lijkt. Een pop waarmee ze zich kunnen identificeren. Zodat zij steun kunnen halen uit deze pop. En we richten ons niet alleen op huidskleur, want ook voor zoveel andere kinderen is het belangrijk om zich te kunnen identificeren met speelgoed. Bijvoorbeeld voor kinderen met een beperking, bril of gehoorapparaat.  Op die manier ontdekken ze dat anders zijn niet raar of gek is, maar gewoon anders. Zoals eigenlijk iedereen anders is.

En aan de andere kant staat onze samenleving. Een samenleving waarin afwijken van de norm nog altijd spannend is. Of het nou gaat om de huidskleur, slechthorend zijn of een beperking hebben. Met deze poppen hopen wij bij te dragen aan een wereld waarin het oké is om anders te zijn. Een wereld waarin kinderen al op jonge leeftijd zien hoe mooi en divers mensen eigenlijk zijn. Door kinderen te laten spelen met poppen zonder oordeel.